Omgeving

Het Sauerland

Het Waldhaus an der Hunau is centraal gelegen in het Sauerland. Op ongeveer 2,5uur rijden vanaf Utrecht. Het is een zeer fraai wandel en fietsgebied, met goede paden en zeer mooie natuur. Ook biedt het Sauerland vele authentieke dorpjes en steden die zeker een bezoekje waard zijn.
Het Sauerland wordt ook wel het land van de 1000 bergen genoemd en daardoor in de winter een prachtig gebied om te skien, langlaufen of rodelen. Er zijn maar liefst 2711 bergen met meer dan 400 hoogtemeters. De dichtst bijzijnde en tevens langste piste van het Sauerland ligt op 3,5 autominuut van het pension af. Een echte aanrader !!

Bödefeld

Bödefeld is een oud karakteristiek Duits dorpje met veel prachtige vakwerkhuizen, versierd met bloembakken en mooie tuintjes. Het is een bruisend dorp met ongeveer 1100 inwoners. Inwoners die trots zijn op hun dorp en ook allen hun eigen steentje bij dragen in de verzorging ervan. Het vegen van stoepen, het bijhouden van de natuur in en rond het dorp, het omkijken en zorgen voor anderen, dit zijn voor Bödefelders hele normale zaken.
Het dorp heeft een klein dorpcentrum, met daarin verschillende winkeltjes, waaronder een bakkerij, een slagerij, een bloemenwinkel, een geschenkenwinkel, een drankhandel, een supermarktje en een sportzaak. Naast de winkeltjes vind u in het centrum van het dorp een mooie kerk en een lieflijk dorpsparkje. Voor de lekkere trek kunt u terecht bij het cafetaria van Bäckerei Tismes, restaurant Albers, of natuurlijk bij ons in Pension Hunaustuben.

Bezienswaardigheden in het dorp zijn:

  • De Pfarrkirche
  • De zwarte hand
  • De kreuzberg kapel
  • Het soldatengraf

Ook leuk om eens mee te maken zijn de (traditionele) dorpsfeesten zoals: Schützenfest (schutterfeest), Ost feier ( het ontbranden van de paasvuren), Maibaum aufsetzen im Dorf park (het 1 meifeest), Fronleichnam (processie met veel bloemenpracht), St. Marten (Sint Maarten, maar dan gevierd middels een fakkeltocht en een schouwspel), Bödefeld Delikat (een proeverij van lekkers in het dorpscentrum)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.